VERFIJN UW KEUZE

Plaatsen in Ponta Negra

U bent hier : Startpagina | brazilie | natal | Ponta Negra

Brazilie - Natal - Ponta Negra

Belangrijkste toeristische troef van Natal is de badplaats Ponta Negra, die zich tot de stad verhoudt als Scheveningen tot Den Haag.

Een heerlijk bruisend badplaatsje met alle mogelijke toeristische voorzieningen. Zo beschikt Ponta Negra over een prachtige baai, waar de rustige zee een gemiddelde temperatuur van 26 graden heeft. Die baai wordt enerzijds begrensd door een enorm beschermd stadspark, Parque das Dunas, en anderzijds door het beeldmerk van de staat, de Morro Careca (duin van de kale man). Daartussen ligt een levendig zandstrand geflankeerd door een sterk ontwikkelde boulevard van ruim een kilometer, met vrijwel uitsluitend bars, restaurants, winkels en wisselkantoor. En dat terwijl ook achter de boulevard nog veel restaurants te vinden zijn, waar de hele wereldkeuken vertegenwoordigd is, al voeren Braziliaanse vlees- en visgerechten de boventoon.

Op de boulevard langs het strand is het heerlijk wandelen tussen de flanerende toeristen, de ‘joggende’ jeugd en altijd zijn er wel activiteiten op het strand die de aandacht vragen.
U vindt in Ponta Negra ook veel winkeltjes en een markt waar u de voordeligste souvenirs kunt vinden.
De sfeer in Ponta Negra is uiterst relaxt en vriendelijk.
Op het prachtige zandstrand heerst er altijd een actieve sfeer. Spelende kinderen, voetballende jongeren, luierende zonaanbidders en picknickende gezinnen bepalen het strandbeeld. Een echt ‘Copacabana’ strand, dat u wellicht kent van de TV. Ponta Negra biedt echt alles voor de vakantieganger die van gezelligheid houdt