ZOEK UW VAKANTIE

Wat voor een vakantie zoekt u?
Waar wilt u naar toe in Brazilie?

Wanneer wilt u gaan?


Budget
Zoover Award 2013 & 2015
U bent hier : Startpagina | Privacyverklaring GoBrazil

 Privacyverklaring GoBrazil

PRIVACYVERKLARING GOBRAZIL (SEMBONO TRAVEL B.V.)
GoBrazil respecteert je privacy, maar heeft ook gegevens van je nodig om haar werk te kunnen doen. Daarom willen we je graag vertellen welke informatie we van je verzamelen en waarom we dit doen.

WANNEER GOBRAZIL PERSOONSGEGEVENS VERZAMELT
1) Bij het bezoeken van onze website
Om onze website optimaal te kunnen laten functioneren, je zoveel mogelijk gebruiksgemak te laten ervaren en ons aanbod optimaal op je af te kunnen laten stemmen, verzamelt GoBrazil met behulp van Google Analytics bepaalde technische informatie wanneer je onze website bezoekt. Hieronder vertellen we welke informatie we van je verwerken om dit doel te kunnen bereiken:
- IP-adres
- Besturingssysteem en browsertype
- Vanuit welke pagina je toegang kreeg tot onze site
- Je websitenavigatie en welke pagina's je op onze website bezocht hebt
- De datum, het tijdstip en de duur dat je onze site hebt bezocht
- Je locatie

2) Als je een reis bij ons boekt
Naast de gegevens die onder punt 1 genoemd worden hebben we gegevens van je nodig om je geselecteerde reis te kunnen boeken. Daarnaast leggen we de volgende gegevens vast:
- Namen van alle reizigers zoals deze in het paspoort of op de identiteitskaart vermeld staan
- Geslacht
- Geboortedatums
- Adresgegevens
- E-mailadres
- Telefoonnummer
- Noodnummer van thuisblijvers
- In uitzonderlijke gevallen hebben we paspoortgegevens nodig
- Het aangekochte product
- Aankoopdatum
- Hoe en wanneer betaald is
- In sommige gevallen bankgegevens indien we een terugstorting aan je moeten doen
Als je persoonsgegevens van je medereizigers of een noodnummer aanlevert, moet je er zeker van zijn dat zij daarmee akkoord zijn en dat je ze ervan op de hoogte stelt wat wij met hun persoonsgegevens doen.

3) Als je meedoet aan een winactie of enquêtes
- Alle persoonsgegevens die je moet invullen
- Je feedback bij een vragenlijst of enquête
- Gebruik van je naam indien je de winnaar bent en eventueel het daarbij behorende antwoord of ontwerp

4) Als je gebruik maakt van één van onze social media kanalen
Indien je gebruik maakt van inloggen via sociale netwerken zoals Facebook login of Google log in, lees dan altijd goed de privacy voorwaarden die deze platformen hanteren. Ook bij het deelnemen aan onze social media kanalen van Facebook of Instagram wijzen we je er op bewust te zijn van de voorwaarden van deze partijen.

WAAROM GOBRAZIL PERSOONSGEGEVENS VERZAMELT

1) Om je het bij ons bestelde product of dienst te kunnen leveren
Voor het vastleggen van reisonderdelen (hotel, vlucht en evt. transfer of autohuur) en de facturatie daarvan hebben we persoonsgegevens nodig zodat we de verkoopovereenkomst uit kunnen voeren.

2) Om met je in contact te kunnen komen
Ook verzamelen we persoonsgegevens om contact met je te kunnen leggen. Dit kan zijn om je te contacteren over een gemaakte reservering, maar ook voor het versturen van e-mails als je je ingeschreven hebt voor onze nieuwsbrief, om je tips over je vakantiebestemming door te sturen met linkjes naar websites van onze partners in wiens diensten je interesse kan hebben, om je uit te nodigen voor een onderzoek of het schrijven van een recensie of om contact met je op te nemen over de uitkomst van een prijsvraag.

3) Om je gebruikservaring te verbeteren
We kunnen je persoonsgegevens gebruiken om in kaart te kunnen brengen welke producten voor jou interessant kunnen zijn. Hierdoor kunnen we onze website en onze reclame uitingen op jouw persoonlijke interesses afstemmen en jou hiermee bedienen. Met deze verzamelde gegevens kunnen we onze website en onze producten beter afstemmen op onze klanten.

MET WIE GOBRAZIL VERKREGEN PERSOONSGEGEVENS DEELT

1) Met leveranciers van reisdiensten
Om het door jou geboekte product te kunnen leveren delen we je persoonsgegevens met de leveranciers die verantwoordelijk zijn voor hun deel van het reisarrangement, zoals luchtvaartmaatschappijen, accommodatieverschaffers, vervoersbedrijven en autoverhuurbedrijven. We nemen je privacy serieus en delen alleen de absoluut noodzakelijke gegevens met onze partners die nodig zijn om de boeking vast te kunnen leggen. Wanneer je Naar de Verenigde Staten gaat moeten we hier ook je persoonsgegevens  delen. Als je een reis naar de verenigde Staten boekt, ga je hier akkoord mee.

2) Met andere samenwerkende partners en leveranciers
Voor sommige activiteiten moeten we andere bedrijven inschakelen om hun diensten af te nemen. Denk hierbij aan IT bedrijven, platforms om gegevens op te slaan, marketingbedrijven (o.a. Google Analytics) waarmee we onze website, aanbod en reclame-uitingen beter op je wensen kunnen afstemmen, marktonderzoeksbedrijven en betalingsverwerkers (Deutsche Bank).

3) Met regelgevende instanties
In veel gevallen ben je verplicht om tijdens het online inchecken bij de luchtvaartmaatschappij bepaalde gegevens in te vullen die worden gedeeld met overheidsinstanties met het oog op veiligheid, immigratie en grenscontrole. Dit kan per bestemming verschillen. Indien de wet dat vereist delen we minimale persoonsgegevens met andere overheidsorganen.

LINKJES NAAR ANDERE WEBSITES
Onze website en e-mails bevatten linkjes naar andere websites. Als je via onze website op een website van een andere organisatie terechtkomt, wees je er dan bewust van dat zij een andere privacyverklaring kunnen hebben en lees deze ook aandachtig door. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor het bezoeken van websites van andere organisaties.

WETTELIJKE GRONDSLAG
Om persoonsgegevens te mogen verwerken hebben we de volgende grondslagen vastgesteld:

1) Je hebt ons toestemming verleend
Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je ons toestemming hebt gegeven om een account aan te maken waar je gegevens in staan.

2) Het is noodzakelijk om de overeenkomst die we met je sluiten uit te voeren
Om bijvoorbeeld een reis vast te leggen die je bij ons geboekt hebt, hebben we gegevens van je nodig.

3) We moeten voldoen aan een wettelijke verplichting
Indien we bijvoorbeeld gegevens moeten overdragen aan overheidsinstanties ten behoeve van grenscontrole en immigratie of als we bijvoorbeeld NAW-gegevens nodig hebben voor onze facturatie en onze boekhoudkundige verantwoording richting bijvoorbeeld de Belastingdienst.

4) Als het in jouw of iemand anders vitale belang is
In geval van nood kan het eventueel nodig zijn dat we bepaalde gegevens met bijvoorbeeld autoriteiten of een verzekeraar communiceren.

5) Het gerechtvaardigde belang van ons of derden kan soms zwaarder wegen
Het kan zijn dat we bepaalde gegevens moeten verzamelen om onze website optimaal op onze bezoekers af te kunnen stemmen. Hierdoor kunnen we ook onze marketing relevanter en interessanter voor je maken.

BEWAARTERMIJN
We bewaren je gegevens zo lang als noodzakelijk is om onze doelen te behalen en aan de wetgeving te voldoen. Om aan onze Belastingplicht te kunnen voldoen dienen we je gegevens tot 7 jaar na jaarafsluiting te bewaren. Daarna zullen we je gegevens verwijderen, dan wel anonimiseren.

TOEGANG TOT JE GEGEVENS EN CONTACT
Indien je een boeking of reservering bij ons hebt, kun je altijd je boekingen en gegevens  inzien. Daarnaast heb je altijd de mogelijkheid een kopie op te vragen van de gegevens die wij van je hebben.
Ook kun je je gegevens bij ons laten aanpassen als die niet meer actueel zijn.
Als je gegevens bij ons wil laten wissen kun je bij ons een verzoek indienen. Dit zullen we doen, tenzij we die gegevens moeten bewaren wegens belangrijke zakelijke dan wel voor wettelijke bepalingen en/of redenen.
We moeten en zullen wettelijk gezien in ieder geval binnen dertig dagen duidelijkheid aan u verschaft hebben betreffende uw verzoek, maar proberen dit uiteraard sneller te doen.

We doen ons uiterste best je gegevens zo goed, veilig en verantwoord mogelijk te beheren. Mocht je hierover toch vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.

Over dit onderwerp zijn wij enkel schriftelijk te benaderen via info@gobrazil.nl of via post op ons adres:
GoBrazil
Singel 302
1016 AD Amsterdam
Indien je niet tevreden bent met onze afhandeling, kun je je wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens, www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

COOKIES
Cookies zijn bestanden die tijdens het internetten op je computer worden opgeslagen waarmee we je als bezoeker van onze website kunnen herkennen. Voor meer informatie hierover kun je onze Cookieverklaring bekijken.

WIJZIGINGEN IN DEZE VERKLARING
Deze verklaring is een vervanging van eerdere versies. Wij houden het recht deze op elk gewenst moment aan te passen. Bij ingrijpende wijzigingen zullen wij hier op onze website een aparte melding van maken.
Deze verklaring is voor het laatst bijgewerkt op 18 mei 2018.